Will și Falco Ebben.

Mini-crescătorie cu mari rezultate

04 Iunie 2020

În frumosul ținut al Gelderland, pe marginea râului Waal, se întind două sate: Boven și Beneden Leeuwen. În ciuda faptului că sunt sate mici, sunt încărcate de istorie. A doua parte a numelui, Leeuwen, vine de la un vechi cuvânt nemțesc, “hlaiwa”, care înseamnă “mormânt” și este dovada faptului că ținutul este locuit de oameni încă de la începutul erei noastre. De asemenea, de-a lungul anilor, în zonă au fost găsite numeroase artefacte din epoca romană, ceea ce indică faptul că această regiune era un important punct strategic militar și că Zandstraat încă existent era un drum important de trecere spre Noviomagus, actualul oraș Nijmegen.

 

Astfel că, această așezare mică și bogată în istorie poate fi comparată cu sportul columbofil și cu personajele principale ale acestui articol: Mini-crescătorie cu mari rezultate! Nimic mai adevărat. Unchiul Will (70 de ani) locuiește în Beneden-Leeuwen, iar in spatele casei sale este crescătoria tandemului Will și Falco Ebben ce zboară de mulți ani porumbei bătrâni și tineri. Falco (44 de ani) locuiește în Boven-Leeuwen.

will en falco ebben

În spatele casei sale se află crescătoria de unde au zburat cu porumbei tineri (până în 2019) sub denumirea Combination Ebben, și de la ambele mansarde, de mulți ani încoace, sunt înscriși la competiții de nivel înalt. Se poate spune că atunci când ai obținut deja 10 victorii NPO, te înscrii în rândul campionilor naționali.

Falco nu este străin în columbofilie. Compania sa Pigeon Pixels este deja cunoscută, a fotografiat mulți porumbei buni. El a fost, de asemenea, unul dintre oamenii care au reînviat fondul olandez Fondspiegel și a realizat câteva filme de porumbei foarte interesante.

 

Spre deosebire de multe alte cazuri, aici generația mai tânără a împărtășit pasiunea pentru porumbei generației mai vechi. În 1990, Falco a fost cel care a devenit interesat de sportul columbofil. Încă de la o vârstă fragedă, a devenit interesat de animale, în general, și când a pus mâna pe primul porumbel, s-a îndrăgostit de sportul pcolumbofil.

 

Mai întâi a vrut să cumpere câțiva porumbei de la un columbofil local, dar acest lucru nu a fost posibil pentru el la acea vârstă. I-a primit însă gratuit de la acel columbofil, persoană ce l-a ajutat foarte mult în sport, la început. Falco îl numește un adevărat ambasador, așa cum ar trebui să fie mai mulți în această branșă. Încă din prima sa cursă, a găsit totul fantastic.

 

Un an mai târziu, Falco a reușit să-l convingă și pe unchiul său Will să intre în sportul cu porumbei. În spatele casei sale, au construit o mică mansardă pentru porumbei, destinată inițial cuplurilor de reproducere. Dar foarte puțin mai târziu, au început să participe activ la curse. Din 2002, din podul din spatele casei lui Will, au intrat în competiții sub numele Will și Falco Ebben.

 

De atunci, Falco are o mică crescătoare și vreo 20-30 de porumbei tineri pe care îi instruia acolo și pe care mai târziu, i-a mutat în mansarda lui Will. Începând cu 2016, Falco a ănceput să zboare tot mai des porumbei tineri, iar realizările au crescut.

Combinația de aur

 

Practicarea în tandem nu este întotdeauna ușoară, deoarece pot exista opinii diferite. Acest lucru este, ocazional, și cazul lui Will și Falco, desigur, dar, în general, ambii sunt de aceeași părere și se complimentează reciproc. Will este șef în podul lui Will și Falco în crescătoria Ebben Combination. Și deși, uneori, Falco îl găsește pe Will de o generație mai veche și mai puțin înclinat să implementeze schimbări, el este un columbofil dedicat 100% porumbeilor, în special în sezon. Nimic nu este prea mult pentru el, pentru că trebuie să facă tot posibilul. Este un om foarte calm și crede în calitatea porumbeilor și a sistemului lor care a avut succes de ani buni. El nu se abate niciodată de la asta. Nu intră ușor în panică după o cursă mai puțin reușită și, de exemplu, nu trece imediat pe medicamente într-un astfel de caz.

 

Falco este poate mai ambițios, dar într-un alt mod. La fel ca Will, el urmărește cu atenție toate progresele și este super fanatic, dar este un pic mai deschis către noile evoluții ale sistemului de curse. De asemenea, el caută continuu porumbei tot mai buni și este dispus să facă schimbări în crescătorie. Will nu ar schimba niciodată un raft dacă nu ar fi spart. Cu toate acestea, în crescătorie, Falco este la fel de dur ca unchiul său. Porumbeii trebuie să facă performanță, altfel nu îl interesează. De exemplu, porumbeii tineri cumpărați sau porumbeii tineri din ouă cumpărate, aproape întotdeauna vor fi testati mai întâi în columbodrom, înainte de a câștiga un loc viitor în mansarda de reproducție. Dintre acești porumbei, 90% vor fi mereu dați de-o parte, întrucât îi caută doar pe cei 10%, care sunt cei mai buni.

 

Parțial datorită muncii sale, Falco intră în contact cu toți fanii de top din sport și aude multe de la ei. La întrebarea dacă acesta este un avantaj sau dezavantaj, Falco spune că îl vede ca un avantaj. Dar asta se datorează faptului că este foarte ferm și nu este atât de ușor de convins să aducă porumbei noi, făcând astfel greșeala de a-și pune proprii porumbei buni pe rândul doi. O greșeală pe care mulți columbofili o fac.

Realizări

 

Este prea mult să enumerăm toate realizările din ultimii 20 de ani în acest articol. Prin urmare, mai jos este un rezumat, destul de extins, în care realizarea ambelor crescătorii se împletesc. Din 2004, cei doi au obținut 10 victorii NPO / naționale; Primul și al 2-lea NPO La Ferte Bernard (2004), 5.503 p., Locul 1 NPO Freiburg (2007), 3.790 p., Locul 1 și 2 NPO Morlincourt (2008), 16.971 p., Locul 1 NPO Châteaudun (2009), 9.957 p., Locul 1 NPO Blois (2009), 7.917 p., Locul 1 NPO Blois (2012), 3.581 p., Locul 1 NPO Orléans (2013), 4.000 p., Locurile 1, 2 și 3 NPO Laon (2016), 5.836 p., Locul 1 National Châteaudun (2018), 12.511 p. și 1 și 2 NPO Melun (2018), 1.295 p. În plus, victoriile lor locale și regionale sunt în număr mult mai mare.

 

 

În competițiile naționale, au evoluat fantastic în ultimii ani. Vom enumera aici doar victoriile ultimilor ani. A 2-a campioană națională la porumbei tineri NPO ne-nominalizați și a 5-a la nominalizați 2016, a 6-a campioană națională a porumbeilor tineri la distanță mijlocie NPO (ne-nominalizați) 2019, a 7-a campioană națională a porumbeilor tineri NPO (ne-nominalizați) 2017 și a 7-a campioană națională la porumbeii tineri de viteză NPO (ne-nominalizate) 2019.

 

 

De asemenea, în clasificarea Fondspiegel de o zi pe distanță lungă, au marcat ani foarte buni în categoria lor. De exemplu, al 2-a clasat la O zi de lungă distanță Fondspiegel Tineri 2014-2016, al 3-a clasat la O zi de lungă distanță Fondspiegel Tineret 2017-2019 și a 6-a clasare la O zi de lungă distanță Tineri 2016-2018. La foarte cunoscuta competiție Gouden Duif, au câștigat un titlu „Superstarul lunii” la viteză în 2018 și locul 2 „Superstarul lunii” la distanță mijlocie în 2019.

Într-o coloană separată veți găsi cele mai bune rezultate ale curselor din anii precedenți pentru a susține și mai mult realizările lor.

 

Porumbei

 

De când au început să se ocupe de porumbei, cei doi s-au descurcat tot mai bine. În 1998, când și-au cumpărat primii porumbei de la Ad Schaerlaeckens din Baarle-Nassau, au început să se vadă rezultatele. Will & Falco au rămas întotdeauna fideli lui Ad Schaerlaeckens și îl vizitează în mod regulat atunci când au nevoie de sânge proaspăt pentru stocul lor. Prin urmare, porumbeii Schaerlaeckens stau la baza crescătoriei lor actuale. Ceea ce nu înseamnă că nu cumpără uneori și alte rase pentru a încerca să-și îmbunătățească crescătoria. În trecut au avut succes și cu porumbeii de la Nico-Jan Koenders și regretatul Arie van Beek, iar în prezent par să obțină rezultate cu câțiva porumbei de la veterinarul Mariën și o femelă de la Peter Janssen.

 

Cei doi cred că rezultatele bune provin din selecția lor nemiloasă. Deoarece ambii au doar o mansardă de 6-7 metri, nu există prea mult spațiu disponibil. Mansarda Will are doar 12 cupluri de porumbei bătrâni, care sunt zburați în sistem de dublă văduvie. În jur de 30 de porumbei tineri sunt înțărcați. Falco crește pentru el mai mult de 40 de porumbei tineri. În total, au 9 cupluri de reproducție, 6 ai lui Falco și 3 ai lui Will.

 

Din cauza spațiului limitat, doar cei mai buni porumbei au voie să rămână. Scopul lor este să păstreze doar porumbeii care, pe lângă un procent foarte mare de câștig, câștigă și 50% din premii din primii zece. Totuși, acest lucru nu este posibil. Ei păstrează doar porumbeii care au arătat că pot zbura în top. După câțiva ani, cei mai buni călători sunt transferați în podul de reproducție. Cu ideea că au șanse mai bune de un porumbel bun. Câțiva porumbei de top ies într-adevăr în evidență.

‘Roosje’

 

Puteți numi femela „Roosje” (NL03-2083516) mamă a crescătoriei. „Roosje” a fost crescută dintr-un porumbel Klak 100%, prin regretatul Arie van Beek, și a fost o excelentă antrenoare. Ea a câștigat, printre altele, Locul 1 NPO La Ferte Bernard 5.503 p. (6 minute în avantaj!), Locul 1 Duffel 2.450 p., Locul 1 Vierzon 588 p. (12,6 NPO 3.648 p.), Locul 1 Strombeek 2.307 p., Locul 1 Bourges 675 p. (153. NPO 4.886 p.) și tot locul 1. Morlincourt 1.374 p.

NL03-2083516

Cu toate acestea, în mansarda de reproducție, ea și-a dovedit că merită și mai mult. Descendenții din „Roosje” au câștigat cel puțin 7 x Locul 1 NPO / național! Și un alt lucru bun, urmașii sunt la fel de buni. De exemplu, este bunica lui Diablo, Loc 1 NPO Morlincourt 16.971 p., Împreună cu Indy, tatăl lui Linus, Locul 1 Național Châteaudun.

 

‘Indy’

 

„Indy”, NL13-1921958, este superstarul absolut al ultimilor ani. Porumbelul a ieșit dintr-un ou achiziționat de la Ad Schaerlaeckens și a fost cu adevărat un porumbel de curse fenomenal. Ea a obținut printre altele de 6 ori un prim premiu cu 1. Soissons 2.538 p., 1. Bourges 1.583 p. (Al 4-lea NPO 6.187 p.), Primul Meaux 1.473 p. (Al treilea NPO 3.044 p.), loc 1 Salbris 279 p. (Al doilea NPO 4.026 p.), 1. Châteauroux 302 p. (14 NPO 2.304 p.) Și 1. Asse Zellik 213 p. Tatăl ei este 10-880 și provine de pe linia binecunoscutului „Home Alone” x ‘t Goed Boeckxje’ x sora ‘Cas’, primul NPO Blois 75.000 p. Mama ei este „Josua”, în perioada 11-375, din Jos Goesen Gronsveld, din crescătorul său de vedete „De Argenton”. După cariera sa impunătoare de curse, se dovedește că merită greutatea în aur în mansarda de reproducție. A dat deja mai mulți porumbei de top. Împreună cu „Diablo”, ea a dat probabil cel mai bun fiu al său, „Linus”.

‘Linus’

 

„Linus”, 16-131094, este noul superstar din mansarda Ebben. Numai în 2018, el a câștigat nouă premii, 1:25 la participarea de unsprezece ori, dintre care 4 x Locul 1. A terminat de patru ori cel mai rapid din primii șase ai lansării. Cele mai bune realizări ale sale sunt locul 1 Național Châteaudun 12,511 p., Locul 1 Niergnies 425 p. (Al 4-lea cel mai rapid 12.634 p.),

1 Niergnies 348 p. (Al 6-lea cel mai rapid 10.693 p.), 1. Duffel 386 p. (14 din 4.870 p.). Și aceste premii au fost câștigate doar în 2018! În sezonul 2018, s-a dovedit un super porumbel pe distanța medie. Scopul celor doi Ebben este totuși să exceleze în cursele pe distanțe lungi. Din cauza vremii nefavorabile, primele două curse pe distanțe lungi au fost anulate. Când a treia cursă s-a apropiat, Will a indicat că dorește să-l îmbarce pe Linus pentru naționalul Châteaudun. Dar Falco a ezitat pentru că a stat și el în fruntea campionatului de porumbei la distanța de mijloc a departamentului. Dar Will era terifiat. Obiectivul este câștigarea pe distanță lungă și atunci trebuie să aduci tot ce ai mai bun. Iar bărbații nu au regretat niciodată această decizie. În prima cursă de lungă distanță a carierei sale, Linus a câștigat o națională cu locul 1. Că s-a mutat în podul de reproducere după victoria pe Châteaudun Național, nu a surprins pe nimeni.

 

 

NL16-1310994

Sistemul

 

Acum e evident că ambii bărbați au doar o mică crescătorie și puțini porumbei de curse. Din crescătoria lui Will, porumbeii bătrâni sunt jucați pe dublă văduvie, pentru a mai avea câțiva porumbei de curse. Ei au copiat în mare parte acest sistem de la Willem de Bruijn, al cărui film Koerier de la începutul anilor ’90 l-au urmărit cu mare atenție. Femelele se antrenează cu porumbeii tineri. Aceasta a început când Will încă lucra și el a păstrat-o întotdeauna așa, pentru că funcționează bine. Porumbeii sunt liberi în mansardă, dar, atunci când este necesar, Will are posibilitatea de a bloca câteva femele în cazul în care încep să se împerecheze între ei. Porumbeii lui Will se antrenează doar dimineața. Nu se hrănesc decât după-amiaza.

 

În primul rând, a început să păstreze un număr dublu de porumbei tineri. De la puțin peste 20 până la 40-50 de tineri. Încă nu multe, dar suficiente pentru o participare serioasă.

În al doilea rând, a început să se antreneze mult mai mult cu tinerii. Înainte de sezon, păsările sunt adesea luate pentru zboruri de antrenament și, de asemenea, în primele săptămâni ale sezonului, când sunt programate curse cu o noapte la îmbarcare. Falco are norocul că, datorită profesiei sale, el trebuie să călătorească frecvent în locații care sunt pe linia de curse. Lui i se atribuie cu siguranță succesul primelor curse.

 

Din momentul în care sunt programate cursele de îmbarcare de două nopți, porumbeii se antrenează doar de acasă dimineața. Au suficienți kilometri de antrenament. Pentru că el zboară în conformitate cu metoda cu uși glisante cu porumbeii tineri, ei răspund bine la acest lucru. Că Falco este super fanatic și foarte bun pentru porumbeii săi, arată și în numeroasele vloguri pe care le plasează pe YouTube. Este cu adevărat interesant să le urmăriți. Mi-a arătat, de exemplu, cum aruncă apa în masa porumbeilor tineri înainte de a-i îmbarca. Un sfat inteligent.

 

Din punct de vedere medical, Falco a început să păstreze un control mai strâns. Will și Falco au toată încrederea în veterinarul Mariën. Este vorba despre un veterinar și un expert în porumbei foarte competent. De asemenea, folosesc mineralele și pulberea de condiție, iar Falco folosește și siropul de afecțiuni. Mariën este cunoscut că intervine medical doar atunci când este absolut necesar. Cu toate acestea, Falco a observat că, în cazul porumbeilor tineri, trebuie să păstrezi un control medical mai atent. Voința este adversă pentru medicație, dar Falco vede beneficiile. Uneori le oferă tinerilor ceva pentru tractul respirator atunci când consideră că este necesar.

 

Ambii consideră că hrănirea porumbeilor este foarte importantă. Deși diferă puțin în metodă. Cu câțiva ani în urmă, Falco a creat, împreună cu Team GPS și Ben de Keijzer, un amestec de bază din ideile veterinarului Mariën și propriile sale păreri. Acest amestec de bază, care este foarte ușor, are un procent relativ ridicat de porumb și orez de paddy, nu multă mazăre și fără grâu. În mod regulat, Falco completează acest amestec cu orez nedecorticat cu 20% suplimentar, mai ales înaintea curselor mai scurte, iar el îi hrănește suficient, dar nu în exces. Când vin acasă dintr-o cursă, ei trebuie să se recupereze bine, dar la începutul săptămânii, îi ține sub control strâns. Cu toate acestea, Will este pro în a oferi multă hrană porumbeilor, așa cum puteți vedea în clipurile de pe YouTube. El le oferă porumbeilor același amestec de bază ca Falco. Porumbeii au nevoie de rezerve în cazul în care ies din cursă. Masculii au întotdeauna o tavă plină, iar femelele sunt hrănite și ele. Înainte de o cursă pe distanțe lungi, primesc și semințe suplimentar, alune și porumb.

 

 

Noua direcție

 

Începând cu acest sezon, Falco va merge în cursă și cu porumbei maturi. El și-a modificat mansarda astfel încât să poată avea aproximativ douăsprezece cupluri în sistem de văduvie dublă. Motivul pentru asta este simplu. Programul de curse pentru porumbeii tineri a fost în ultimii ani mult prea sensibil la schimbări și nu a avut suficiente curse. Grija porumbeilor pentru un sezon complet și păstrarea lor în formă de top doar pentru câteva curse, care nici măcar nu erau garantate, a devenit prea mult pentru Falco. Desigur, el a avut în vedere sezonul 2020 un pic diferit. În timp ce scriam acest articol, am avut doar mesajul că vom putea face o nouă cursă în Olanda, atâta timp cât vom lansa în Olanda sau Germania, dar modul în care viitorul se va întinde este încă foarte incert.

 

Super cursa Quievrain

 

Înainte de a termina acest articol, ne îndreptăm atenția catre super realizarea lor de la Quievrain. Dacă acesta este cel mai bun rezultat obținut vreodată, nu se știe, dar se apropie. Pentru această cursă, Falco a combinat 14 porumbei tineri, care au câștigat cu toții un premiu și cum împotriva a  5.139 porumbei, a terminat 1-2-3-4-5-7-8-9-10-92-168-206-525 și 529.

Falco nu are nicio explicație reală pentru acest rezultat incredibil, în afară de faptul că observase că porumbeii erau într-o formă mai bună și mai bună. Probabil, în această cursă totul s-a reunit, forma, vântul, direcția și așa mai departe. De asemenea, de remarcat este faptul că două surori cuib au obținut premiile 1 și 2, Odessa și Orea din Icarus (A.S.) și Hadenna (din Cyrus, tatăl Diablo și o fiică Olympiade 003). Locul 3 a fost pentru Orpheus, 19-483, un Ad Schaerlaeckens pur, din Lex (fiul 006) x Ilze (linia Super Leo x Lucia Luc van Mechelen). Acest mascul a câștigat al 14-lea cel mai bun porumbel tânăr în competiția Allerbeste (Best of All).

 

Will și Falco sunt columbofili foarte devotați, care vor face orice pentru a câștiga. Este important să vă observați bine porumbeii și să observați totul, pe cât posibil. Există, de asemenea, o atmosferă plăcută în crescătoriile Ebben; porumbeii se simt ca acasă acolo, iar cei doi cred că acest lucru este esențial. Scopul lor pentru următorii ani este, pe lângă performanțe, găsirea unui alt reproducător de genul „Roosje” sau „Indy”. Având în vedere calitatea în mansardele lor și ambiția aproape maniacală a ambilor bărbați, ar fi surprinzător ca rezultatul să fie 10 victorii NPO.

 

Rodger

 

NL03-2083516 ‘ROOSJE’

 

Loc 1 NPO La Ferte Bernard 5.503 p.

(6 minute în avans)

 1. Duffel 2.450 p.
 2. Strombeek 2.307 p.
 3. Morlincourt 1.374 p.
 4. Bourges 675 p.

1 Vierzon 588 p.

 1. NPO 3.648 p.

 

Mama din crescătoria Will & Falco Ebben

 

Creat dintr-un mascul Klak 100%

(prin regretatul Arie van Beek) x o linie de „46 Verbart”.

 

Descendenții „Roosje” au câștigat cel puțin 7 x Loc 1 NPO / național!

Este printre altele bunica lui Diablo, Loc 1 NPO Morlincourt, 16.971 p., care, împreună cu Indy, este tatăl din Linus, Loc 1 național (sectorul 3) Châteaudun.

 

 

 

NL13-1921958 ‘INDY’

 

(crescător: Ad Schaerlaeckens)

 

1 Soissons 2.538 p.

 1. Bourges 1.583 p.

4 NPO 6.187 p.

 1. Meaux 1.473 p.

Loc 3 NPO 3.044 p.

1 Salbris 279 p.

Loc 2 NPO 4.026 p.

1 Châteauroux 302 p.

14 NPO 2.304 p.

 1. Asse Zellik 213 p.

A 8-a lecție 2.608 p.

 1. Soissons 3.147 p.
 2. Reims 4.226 p.

 

Mama „Linus”!

 

 

 

NL16-1310994 “LINUS”

 

 1. Național S3 Châteaudun 12.511 p.
 2. Quievrain 366 p.
 3. Niergnies 5.524 p. (1-425)

Al 4-lea cel mai rapid 12.624 p.

Al 5-lea Niergnies 4.549 p. (1-348)

Al 6-lea cel mai rapid 10.693 p.

14 Duffel 4.870 p. (1-386)

15 Vervine 4.955 p.

15 Moeskroen 1.743 p.

23 NPO Châteaudun 3.543 p.

24 Asse Zellik 2.480 p.

 1. Chimay 5.394 p.

 

V: NL08-1241483 ‘Diablo’

Genotipul AA-gen

Loc 1 NPO Morlincourt 16.971 p.

M: NL13-1921958 ‘Indy’

Genotipul A-gen

Ad Schaerlaeckens

6 x premiul I

G.V .: NL07-1513778 „Cyrus”

Genotipul A-gen

Tatăl / bunicul din primul NPO Morlincourt 16.971 p., Loc 1 național S3

Châteaudun 12.511 p., Loc 1 NPO Troyes 6.440 p., Loc 1 NPO Orleans 4.000 p.

 

Son ‘Zlatan’ (al doilea cel mai bun mascul WHZB NL de la Nico Jan Koenders) x ‘Roosje’

(mamă în crescătoria W&F Ebben)

G.M .: NL02-1282791 „Cynthia”

Genotipul A-gen

Prima combinație tânără de porumbei Ace

Al treilea porumbel provincial Ace tânăr 2002

Loc 2 NPO La Ferte 5.503 p.

Fiica ‘Nestbroer Super 27’ x ‘Bontje’ (mama 6 câștigători ai premiului 1)

G.V .: NL10-1769880 „Cap și coadă”

Loc 2 Creil 5.704 p., Loc 6 St Quentin 772 p.

Al 7-lea Argenton 2.126 p. (1-127)

Nepotul „Acasă singur”

G.M .: NL11-1024375 „Josua”

Jos Goessen

Fiica „Argenton” (3 x top 10 NPO și

super crescător) x ‘Sophie’ (75% Vandenabeele)

 

 

Rezultate 2018 & 2019

 

(rezultate tandem W&F Ebben și Ebben Combination)

 

2018

20/05 Niergnies (250 km), 348 p., 21 înscriși, 18 premii:

1-3-4-5-6-9-10-18-19-25-38-33 și mai departe

26/05 PITIVIERI NPO (475 km), 3.508 p., 9 înscriși, 5 premii:

4-7 și mai departe

23/06 NPO Châteaudun (517 km), 2.878 p., 16 înscriși, 13 premii:

1-21-43-64-82-83-95-190 și mai departe

30/06 Nanteuil le Haudouin (362 km), 1.928 p., 9 înscriși, 7 premii:

3-68-68 și mai departe

21/07 Duffel (112 km), 1.397 p., 21 înscriși, 16 premii:

17-18-19-32-35-38-40-95 și mai departe

04/08 Bierges (142 km), 3.094 p., 20 înscriși, 15 premii:

7-19-21-25-59-62-73-75-77-80-81 și mai departe

11/08 Niergnies (252 km), 2.594 p., 25 înscriși, 18 premii:

1-2-3-4-8-9-82-88-91-119-223-224-227-239 și mai departe

24/08 Péronne (283 km), 1.556 p., 10 înscriși, 7 premii:

1-9-77-84 și mai departe

01/09 Nanteuil (362 km), 1.490 p., 10 înscriși, 9 premii:

4-5-8-9-40-67-73 și mai departe

15/09 NPO Melun (419 km), 1.295 p., 20 înscriși, 14 premii:

1-2-10-14-17-17-19-33-34-92 și mai departe

 

2019

13/04 Bierges (142 km), 871 p., 20 înscriși, 15 premii:

1-5-6-18-19-27-49-51 și mai departe

15/06 Chalons și Champagne (336 km), 641 p., 10 înscriși, 7 premii:

2-6-7-8-9-66 și mai departe

22/06 Tienen (126 km), 2.846 p., 22 înscrise, 14 premii:

2-4-20-21-32-37-60-76-81-102-103-109-226-214 și mai departe

29/06 Morlincourt (311 km), 4.028 p., 10 înscriși, 9 premii:

4-27-31-32 și mai departe

13/07 Reims (312 km), 1.427 p., 9 înscriși, 7 premii:

16-39-44-57 și mai departe

03/08 Niergnies (252 km), 1.549 p., 17 înscriși, 12 premii:

4-7-21-28-45-79-150-155 și mai departe

03/08 Vierzon NPO (575 km), 3,345 p., 8 înscriși, 8 premii:

43-45-49-74-76-102 și mai departe

16/08 Nanteuil NPO (363 km), 1.879 p., 17 înscriși, 12 premii:

4-8-11-24-30-45-47-61-67-130-154-185 și mai departe

25/08 Quievrain (209 km), 5.139 p., 14 înscriși, 14 premii:

1-2-3-4-5-7-8-9-10-92-168-206 și mai departe

07/09 Niergnies (252 km), 2.499 p., 11 înscriși, 8 premii:

4-13-28-83-88-121-144-183

14/09 Melun NPO (419 km), 2.659 p., 10 înscriși, 9 premii:

11-19-25-68-86-88-97-213.

 

  

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

FII PRIMUL CARE COMENTEAZĂ

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICĂ COMENTARIUL

Will și Falco Ebben.
Mini-crescătorie cu mari rezultate

04 Iunie 2020

În frumosul ținut al Gelderland, pe marginea râului Waal, se întind două sate: Boven și Beneden Leeuwen. În ciuda faptului că sunt sate mici, sunt încărcate de istorie. A doua parte a numelui, Leeuwen, vine de la un vechi cuvânt nemțesc, “hlaiwa”, care înseamnă “mormânt” și este dovada faptului că ținutul este locuit de oameni încă de la începutul erei noastre. De asemenea, de-a lungul anilor, în zonă au fost găsite numeroase artefacte din epoca romană, ceea ce indică faptul că această regiune era un important punct strategic militar și că Zandstraat încă existent era un drum important de trecere spre Noviomagus, actualul oraș Nijmegen.

 

Astfel că, această așezare mică și bogată în istorie poate fi comparată cu sportul columbofil și cu personajele principale ale acestui articol: Mini-crescătorie cu mari rezultate! Nimic mai adevărat. Unchiul Will (70 de ani) locuiește în Beneden-Leeuwen, iar in spatele casei sale este crescătoria tandemului Will și Falco Ebben ce zboară de mulți ani porumbei bătrâni și tineri. Falco (44 de ani) locuiește în Boven-Leeuwen.

will en falco ebben

În spatele casei sale se află crescătoria de unde au zburat cu porumbei tineri (până în 2019) sub denumirea Combination Ebben, și de la ambele mansarde, de mulți ani încoace, sunt înscriși la competiții de nivel înalt. Se poate spune că atunci când ai obținut deja 10 victorii NPO, te înscrii în rândul campionilor naționali.

Falco nu este străin în columbofilie. Compania sa Pigeon Pixels este deja cunoscută, a fotografiat mulți porumbei buni. El a fost, de asemenea, unul dintre oamenii care au reînviat fondul olandez Fondspiegel și a realizat câteva filme de porumbei foarte interesante.

 

Spre deosebire de multe alte cazuri, aici generația mai tânără a împărtășit pasiunea pentru porumbei generației mai vechi. În 1990, Falco a fost cel care a devenit interesat de sportul columbofil. Încă de la o vârstă fragedă, a devenit interesat de animale, în general, și când a pus mâna pe primul porumbel, s-a îndrăgostit de sportul pcolumbofil.

 

Mai întâi a vrut să cumpere câțiva porumbei de la un columbofil local, dar acest lucru nu a fost posibil pentru el la acea vârstă. I-a primit însă gratuit de la acel columbofil, persoană ce l-a ajutat foarte mult în sport, la început. Falco îl numește un adevărat ambasador, așa cum ar trebui să fie mai mulți în această branșă. Încă din prima sa cursă, a găsit totul fantastic.

 

Un an mai târziu, Falco a reușit să-l convingă și pe unchiul său Will să intre în sportul cu porumbei. În spatele casei sale, au construit o mică mansardă pentru porumbei, destinată inițial cuplurilor de reproducere. Dar foarte puțin mai târziu, au început să participe activ la curse. Din 2002, din podul din spatele casei lui Will, au intrat în competiții sub numele Will și Falco Ebben.

 

De atunci, Falco are o mică crescătoare și vreo 20-30 de porumbei tineri pe care îi instruia acolo și pe care mai târziu, i-a mutat în mansarda lui Will. Începând cu 2016, Falco a ănceput să zboare tot mai des porumbei tineri, iar realizările au crescut.

Combinația de aur

 

Practicarea în tandem nu este întotdeauna ușoară, deoarece pot exista opinii diferite. Acest lucru este, ocazional, și cazul lui Will și Falco, desigur, dar, în general, ambii sunt de aceeași părere și se complimentează reciproc. Will este șef în podul lui Will și Falco în crescătoria Ebben Combination. Și deși, uneori, Falco îl găsește pe Will de o generație mai veche și mai puțin înclinat să implementeze schimbări, el este un columbofil dedicat 100% porumbeilor, în special în sezon. Nimic nu este prea mult pentru el, pentru că trebuie să facă tot posibilul. Este un om foarte calm și crede în calitatea porumbeilor și a sistemului lor care a avut succes de ani buni. El nu se abate niciodată de la asta. Nu intră ușor în panică după o cursă mai puțin reușită și, de exemplu, nu trece imediat pe medicamente într-un astfel de caz.

 

Falco este poate mai ambițios, dar într-un alt mod. La fel ca Will, el urmărește cu atenție toate progresele și este super fanatic, dar este un pic mai deschis către noile evoluții ale sistemului de curse. De asemenea, el caută continuu porumbei tot mai buni și este dispus să facă schimbări în crescătorie. Will nu ar schimba niciodată un raft dacă nu ar fi spart. Cu toate acestea, în crescătorie, Falco este la fel de dur ca unchiul său. Porumbeii trebuie să facă performanță, altfel nu îl interesează. De exemplu, porumbeii tineri cumpărați sau porumbeii tineri din ouă cumpărate, aproape întotdeauna vor fi testati mai întâi în columbodrom, înainte de a câștiga un loc viitor în mansarda de reproducție. Dintre acești porumbei, 90% vor fi mereu dați de-o parte, întrucât îi caută doar pe cei 10%, care sunt cei mai buni.

 

Parțial datorită muncii sale, Falco intră în contact cu toți fanii de top din sport și aude multe de la ei. La întrebarea dacă acesta este un avantaj sau dezavantaj, Falco spune că îl vede ca un avantaj. Dar asta se datorează faptului că este foarte ferm și nu este atât de ușor de convins să aducă porumbei noi, făcând astfel greșeala de a-și pune proprii porumbei buni pe rândul doi. O greșeală pe care mulți columbofili o fac.

Realizări

 

Este prea mult să enumerăm toate realizările din ultimii 20 de ani în acest articol. Prin urmare, mai jos este un rezumat, destul de extins, în care realizarea ambelor crescătorii se împletesc. Din 2004, cei doi au obținut 10 victorii NPO / naționale; Primul și al 2-lea NPO La Ferte Bernard (2004), 5.503 p., Locul 1 NPO Freiburg (2007), 3.790 p., Locul 1 și 2 NPO Morlincourt (2008), 16.971 p., Locul 1 NPO Châteaudun (2009), 9.957 p., Locul 1 NPO Blois (2009), 7.917 p., Locul 1 NPO Blois (2012), 3.581 p., Locul 1 NPO Orléans (2013), 4.000 p., Locurile 1, 2 și 3 NPO Laon (2016), 5.836 p., Locul 1 National Châteaudun (2018), 12.511 p. și 1 și 2 NPO Melun (2018), 1.295 p. În plus, victoriile lor locale și regionale sunt în număr mult mai mare.

 

 

În competițiile naționale, au evoluat fantastic în ultimii ani. Vom enumera aici doar victoriile ultimilor ani. A 2-a campioană națională la porumbei tineri NPO ne-nominalizați și a 5-a la nominalizați 2016, a 6-a campioană națională a porumbeilor tineri la distanță mijlocie NPO (ne-nominalizați) 2019, a 7-a campioană națională a porumbeilor tineri NPO (ne-nominalizați) 2017 și a 7-a campioană națională la porumbeii tineri de viteză NPO (ne-nominalizate) 2019.

 

 

De asemenea, în clasificarea Fondspiegel de o zi pe distanță lungă, au marcat ani foarte buni în categoria lor. De exemplu, al 2-a clasat la O zi de lungă distanță Fondspiegel Tineri 2014-2016, al 3-a clasat la O zi de lungă distanță Fondspiegel Tineret 2017-2019 și a 6-a clasare la O zi de lungă distanță Tineri 2016-2018. La foarte cunoscuta competiție Gouden Duif, au câștigat un titlu „Superstarul lunii” la viteză în 2018 și locul 2 „Superstarul lunii” la distanță mijlocie în 2019.

Într-o coloană separată veți găsi cele mai bune rezultate ale curselor din anii precedenți pentru a susține și mai mult realizările lor.

 

Porumbei

 

De când au început să se ocupe de porumbei, cei doi s-au descurcat tot mai bine. În 1998, când și-au cumpărat primii porumbei de la Ad Schaerlaeckens din Baarle-Nassau, au început să se vadă rezultatele. Will & Falco au rămas întotdeauna fideli lui Ad Schaerlaeckens și îl vizitează în mod regulat atunci când au nevoie de sânge proaspăt pentru stocul lor. Prin urmare, porumbeii Schaerlaeckens stau la baza crescătoriei lor actuale. Ceea ce nu înseamnă că nu cumpără uneori și alte rase pentru a încerca să-și îmbunătățească crescătoria. În trecut au avut succes și cu porumbeii de la Nico-Jan Koenders și regretatul Arie van Beek, iar în prezent par să obțină rezultate cu câțiva porumbei de la veterinarul Mariën și o femelă de la Peter Janssen.

 

Cei doi cred că rezultatele bune provin din selecția lor nemiloasă. Deoarece ambii au doar o mansardă de 6-7 metri, nu există prea mult spațiu disponibil. Mansarda Will are doar 12 cupluri de porumbei bătrâni, care sunt zburați în sistem de dublă văduvie. În jur de 30 de porumbei tineri sunt înțărcați. Falco crește pentru el mai mult de 40 de porumbei tineri. În total, au 9 cupluri de reproducție, 6 ai lui Falco și 3 ai lui Will.

 

Din cauza spațiului limitat, doar cei mai buni porumbei au voie să rămână. Scopul lor este să păstreze doar porumbeii care, pe lângă un procent foarte mare de câștig, câștigă și 50% din premii din primii zece. Totuși, acest lucru nu este posibil. Ei păstrează doar porumbeii care au arătat că pot zbura în top. După câțiva ani, cei mai buni călători sunt transferați în podul de reproducție. Cu ideea că au șanse mai bune de un porumbel bun. Câțiva porumbei de top ies într-adevăr în evidență.

‘Roosje’

 

Puteți numi femela „Roosje” (NL03-2083516) mamă a crescătoriei. „Roosje” a fost crescută dintr-un porumbel Klak 100%, prin regretatul Arie van Beek, și a fost o excelentă antrenoare. Ea a câștigat, printre altele, Locul 1 NPO La Ferte Bernard 5.503 p. (6 minute în avantaj!), Locul 1 Duffel 2.450 p., Locul 1 Vierzon 588 p. (12,6 NPO 3.648 p.), Locul 1 Strombeek 2.307 p., Locul 1 Bourges 675 p. (153. NPO 4.886 p.) și tot locul 1. Morlincourt 1.374 p.

NL03-2083516

Cu toate acestea, în mansarda de reproducție, ea și-a dovedit că merită și mai mult. Descendenții din „Roosje” au câștigat cel puțin 7 x Locul 1 NPO / național! Și un alt lucru bun, urmașii sunt la fel de buni. De exemplu, este bunica lui Diablo, Loc 1 NPO Morlincourt 16.971 p., Împreună cu Indy, tatăl lui Linus, Locul 1 Național Châteaudun.

 

‘Indy’

 

„Indy”, NL13-1921958, este superstarul absolut al ultimilor ani. Porumbelul a ieșit dintr-un ou achiziționat de la Ad Schaerlaeckens și a fost cu adevărat un porumbel de curse fenomenal. Ea a obținut printre altele de 6 ori un prim premiu cu 1. Soissons 2.538 p., 1. Bourges 1.583 p. (Al 4-lea NPO 6.187 p.), Primul Meaux 1.473 p. (Al treilea NPO 3.044 p.), loc 1 Salbris 279 p. (Al doilea NPO 4.026 p.), 1. Châteauroux 302 p. (14 NPO 2.304 p.) Și 1. Asse Zellik 213 p. Tatăl ei este 10-880 și provine de pe linia binecunoscutului „Home Alone” x ‘t Goed Boeckxje’ x sora ‘Cas’, primul NPO Blois 75.000 p. Mama ei este „Josua”, în perioada 11-375, din Jos Goesen Gronsveld, din crescătorul său de vedete „De Argenton”. După cariera sa impunătoare de curse, se dovedește că merită greutatea în aur în mansarda de reproducție. A dat deja mai mulți porumbei de top. Împreună cu „Diablo”, ea a dat probabil cel mai bun fiu al său, „Linus”.

‘Linus’

 

„Linus”, 16-131094, este noul superstar din mansarda Ebben. Numai în 2018, el a câștigat nouă premii, 1:25 la participarea de unsprezece ori, dintre care 4 x Locul 1. A terminat de patru ori cel mai rapid din primii șase ai lansării. Cele mai bune realizări ale sale sunt locul 1 Național Châteaudun 12,511 p., Locul 1 Niergnies 425 p. (Al 4-lea cel mai rapid 12.634 p.),

1 Niergnies 348 p. (Al 6-lea cel mai rapid 10.693 p.), 1. Duffel 386 p. (14 din 4.870 p.). Și aceste premii au fost câștigate doar în 2018! În sezonul 2018, s-a dovedit un super porumbel pe distanța medie. Scopul celor doi Ebben este totuși să exceleze în cursele pe distanțe lungi. Din cauza vremii nefavorabile, primele două curse pe distanțe lungi au fost anulate. Când a treia cursă s-a apropiat, Will a indicat că dorește să-l îmbarce pe Linus pentru naționalul Châteaudun. Dar Falco a ezitat pentru că a stat și el în fruntea campionatului de porumbei la distanța de mijloc a departamentului. Dar Will era terifiat. Obiectivul este câștigarea pe distanță lungă și atunci trebuie să aduci tot ce ai mai bun. Iar bărbații nu au regretat niciodată această decizie. În prima cursă de lungă distanță a carierei sale, Linus a câștigat o națională cu locul 1. Că s-a mutat în podul de reproducere după victoria pe Châteaudun Național, nu a surprins pe nimeni.

 

 

NL16-1310994

Sistemul

 

Acum e evident că ambii bărbați au doar o mică crescătorie și puțini porumbei de curse. Din crescătoria lui Will, porumbeii bătrâni sunt jucați pe dublă văduvie, pentru a mai avea câțiva porumbei de curse. Ei au copiat în mare parte acest sistem de la Willem de Bruijn, al cărui film Koerier de la începutul anilor ’90 l-au urmărit cu mare atenție. Femelele se antrenează cu porumbeii tineri. Aceasta a început când Will încă lucra și el a păstrat-o întotdeauna așa, pentru că funcționează bine. Porumbeii sunt liberi în mansardă, dar, atunci când este necesar, Will are posibilitatea de a bloca câteva femele în cazul în care încep să se împerecheze între ei. Porumbeii lui Will se antrenează doar dimineața. Nu se hrănesc decât după-amiaza.

 

În primul rând, a început să păstreze un număr dublu de porumbei tineri. De la puțin peste 20 până la 40-50 de tineri. Încă nu multe, dar suficiente pentru o participare serioasă.

În al doilea rând, a început să se antreneze mult mai mult cu tinerii. Înainte de sezon, păsările sunt adesea luate pentru zboruri de antrenament și, de asemenea, în primele săptămâni ale sezonului, când sunt programate curse cu o noapte la îmbarcare. Falco are norocul că, datorită profesiei sale, el trebuie să călătorească frecvent în locații care sunt pe linia de curse. Lui i se atribuie cu siguranță succesul primelor curse.

 

Din momentul în care sunt programate cursele de îmbarcare de două nopți, porumbeii se antrenează doar de acasă dimineața. Au suficienți kilometri de antrenament. Pentru că el zboară în conformitate cu metoda cu uși glisante cu porumbeii tineri, ei răspund bine la acest lucru. Că Falco este super fanatic și foarte bun pentru porumbeii săi, arată și în numeroasele vloguri pe care le plasează pe YouTube. Este cu adevărat interesant să le urmăriți. Mi-a arătat, de exemplu, cum aruncă apa în masa porumbeilor tineri înainte de a-i îmbarca. Un sfat inteligent.

 

Din punct de vedere medical, Falco a început să păstreze un control mai strâns. Will și Falco au toată încrederea în veterinarul Mariën. Este vorba despre un veterinar și un expert în porumbei foarte competent. De asemenea, folosesc mineralele și pulberea de condiție, iar Falco folosește și siropul de afecțiuni. Mariën este cunoscut că intervine medical doar atunci când este absolut necesar. Cu toate acestea, Falco a observat că, în cazul porumbeilor tineri, trebuie să păstrezi un control medical mai atent. Voința este adversă pentru medicație, dar Falco vede beneficiile. Uneori le oferă tinerilor ceva pentru tractul respirator atunci când consideră că este necesar.

 

Ambii consideră că hrănirea porumbeilor este foarte importantă. Deși diferă puțin în metodă. Cu câțiva ani în urmă, Falco a creat, împreună cu Team GPS și Ben de Keijzer, un amestec de bază din ideile veterinarului Mariën și propriile sale păreri. Acest amestec de bază, care este foarte ușor, are un procent relativ ridicat de porumb și orez de paddy, nu multă mazăre și fără grâu. În mod regulat, Falco completează acest amestec cu orez nedecorticat cu 20% suplimentar, mai ales înaintea curselor mai scurte, iar el îi hrănește suficient, dar nu în exces. Când vin acasă dintr-o cursă, ei trebuie să se recupereze bine, dar la începutul săptămânii, îi ține sub control strâns. Cu toate acestea, Will este pro în a oferi multă hrană porumbeilor, așa cum puteți vedea în clipurile de pe YouTube. El le oferă porumbeilor același amestec de bază ca Falco. Porumbeii au nevoie de rezerve în cazul în care ies din cursă. Masculii au întotdeauna o tavă plină, iar femelele sunt hrănite și ele. Înainte de o cursă pe distanțe lungi, primesc și semințe suplimentar, alune și porumb.

 

 

Noua direcție

 

Începând cu acest sezon, Falco va merge în cursă și cu porumbei maturi. El și-a modificat mansarda astfel încât să poată avea aproximativ douăsprezece cupluri în sistem de văduvie dublă. Motivul pentru asta este simplu. Programul de curse pentru porumbeii tineri a fost în ultimii ani mult prea sensibil la schimbări și nu a avut suficiente curse. Grija porumbeilor pentru un sezon complet și păstrarea lor în formă de top doar pentru câteva curse, care nici măcar nu erau garantate, a devenit prea mult pentru Falco. Desigur, el a avut în vedere sezonul 2020 un pic diferit. În timp ce scriam acest articol, am avut doar mesajul că vom putea face o nouă cursă în Olanda, atâta timp cât vom lansa în Olanda sau Germania, dar modul în care viitorul se va întinde este încă foarte incert.

 

Super cursa Quievrain

 

Înainte de a termina acest articol, ne îndreptăm atenția catre super realizarea lor de la Quievrain. Dacă acesta este cel mai bun rezultat obținut vreodată, nu se știe, dar se apropie. Pentru această cursă, Falco a combinat 14 porumbei tineri, care au câștigat cu toții un premiu și cum împotriva a  5.139 porumbei, a terminat 1-2-3-4-5-7-8-9-10-92-168-206-525 și 529.

Falco nu are nicio explicație reală pentru acest rezultat incredibil, în afară de faptul că observase că porumbeii erau într-o formă mai bună și mai bună. Probabil, în această cursă totul s-a reunit, forma, vântul, direcția și așa mai departe. De asemenea, de remarcat este faptul că două surori cuib au obținut premiile 1 și 2, Odessa și Orea din Icarus (A.S.) și Hadenna (din Cyrus, tatăl Diablo și o fiică Olympiade 003). Locul 3 a fost pentru Orpheus, 19-483, un Ad Schaerlaeckens pur, din Lex (fiul 006) x Ilze (linia Super Leo x Lucia Luc van Mechelen). Acest mascul a câștigat al 14-lea cel mai bun porumbel tânăr în competiția Allerbeste (Best of All).

 

Will și Falco sunt columbofili foarte devotați, care vor face orice pentru a câștiga. Este important să vă observați bine porumbeii și să observați totul, pe cât posibil. Există, de asemenea, o atmosferă plăcută în crescătoriile Ebben; porumbeii se simt ca acasă acolo, iar cei doi cred că acest lucru este esențial. Scopul lor pentru următorii ani este, pe lângă performanțe, găsirea unui alt reproducător de genul „Roosje” sau „Indy”. Având în vedere calitatea în mansardele lor și ambiția aproape maniacală a ambilor bărbați, ar fi surprinzător ca rezultatul să fie 10 victorii NPO.

 

Rodger

 

NL03-2083516 ‘ROOSJE’

 

Loc 1 NPO La Ferte Bernard 5.503 p.

(6 minute în avans)

 1. Duffel 2.450 p.
 2. Strombeek 2.307 p.
 3. Morlincourt 1.374 p.
 4. Bourges 675 p.

1 Vierzon 588 p.

 1. NPO 3.648 p.

 

Mama din crescătoria Will & Falco Ebben

 

Creat dintr-un mascul Klak 100%

(prin regretatul Arie van Beek) x o linie de „46 Verbart”.

 

Descendenții „Roosje” au câștigat cel puțin 7 x Loc 1 NPO / național!

Este printre altele bunica lui Diablo, Loc 1 NPO Morlincourt, 16.971 p., care, împreună cu Indy, este tatăl din Linus, Loc 1 național (sectorul 3) Châteaudun.

 

 

 

NL13-1921958 ‘INDY’

 

(crescător: Ad Schaerlaeckens)

 

1 Soissons 2.538 p.

 1. Bourges 1.583 p.

4 NPO 6.187 p.

 1. Meaux 1.473 p.

Loc 3 NPO 3.044 p.

1 Salbris 279 p.

Loc 2 NPO 4.026 p.

1 Châteauroux 302 p.

14 NPO 2.304 p.

 1. Asse Zellik 213 p.

A 8-a lecție 2.608 p.

 1. Soissons 3.147 p.
 2. Reims 4.226 p.

 

Mama „Linus”!

 

 

 

NL16-1310994 “LINUS”

 

 1. Național S3 Châteaudun 12.511 p.
 2. Quievrain 366 p.
 3. Niergnies 5.524 p. (1-425)

Al 4-lea cel mai rapid 12.624 p.

Al 5-lea Niergnies 4.549 p. (1-348)

Al 6-lea cel mai rapid 10.693 p.

14 Duffel 4.870 p. (1-386)

15 Vervine 4.955 p.

15 Moeskroen 1.743 p.

23 NPO Châteaudun 3.543 p.

24 Asse Zellik 2.480 p.

 1. Chimay 5.394 p.

 

V: NL08-1241483 ‘Diablo’

Genotipul AA-gen

Loc 1 NPO Morlincourt 16.971 p.

M: NL13-1921958 ‘Indy’

Genotipul A-gen

Ad Schaerlaeckens

6 x premiul I

G.V .: NL07-1513778 „Cyrus”

Genotipul A-gen

Tatăl / bunicul din primul NPO Morlincourt 16.971 p., Loc 1 național S3

Châteaudun 12.511 p., Loc 1 NPO Troyes 6.440 p., Loc 1 NPO Orleans 4.000 p.

 

Son ‘Zlatan’ (al doilea cel mai bun mascul WHZB NL de la Nico Jan Koenders) x ‘Roosje’

(mamă în crescătoria W&F Ebben)

G.M .: NL02-1282791 „Cynthia”

Genotipul A-gen

Prima combinație tânără de porumbei Ace

Al treilea porumbel provincial Ace tânăr 2002

Loc 2 NPO La Ferte 5.503 p.

Fiica ‘Nestbroer Super 27’ x ‘Bontje’ (mama 6 câștigători ai premiului 1)

G.V .: NL10-1769880 „Cap și coadă”

Loc 2 Creil 5.704 p., Loc 6 St Quentin 772 p.

Al 7-lea Argenton 2.126 p. (1-127)

Nepotul „Acasă singur”

G.M .: NL11-1024375 „Josua”

Jos Goessen

Fiica „Argenton” (3 x top 10 NPO și

super crescător) x ‘Sophie’ (75% Vandenabeele)

 

 

Rezultate 2018 & 2019

 

(rezultate tandem W&F Ebben și Ebben Combination)

 

2018

20/05 Niergnies (250 km), 348 p., 21 înscriși, 18 premii:

1-3-4-5-6-9-10-18-19-25-38-33 și mai departe

26/05 PITIVIERI NPO (475 km), 3.508 p., 9 înscriși, 5 premii:

4-7 și mai departe

23/06 NPO Châteaudun (517 km), 2.878 p., 16 înscriși, 13 premii:

1-21-43-64-82-83-95-190 și mai departe

30/06 Nanteuil le Haudouin (362 km), 1.928 p., 9 înscriși, 7 premii:

3-68-68 și mai departe

21/07 Duffel (112 km), 1.397 p., 21 înscriși, 16 premii:

17-18-19-32-35-38-40-95 și mai departe

04/08 Bierges (142 km), 3.094 p., 20 înscriși, 15 premii:

7-19-21-25-59-62-73-75-77-80-81 și mai departe

11/08 Niergnies (252 km), 2.594 p., 25 înscriși, 18 premii:

1-2-3-4-8-9-82-88-91-119-223-224-227-239 și mai departe

24/08 Péronne (283 km), 1.556 p., 10 înscriși, 7 premii:

1-9-77-84 și mai departe

01/09 Nanteuil (362 km), 1.490 p., 10 înscriși, 9 premii:

4-5-8-9-40-67-73 și mai departe

15/09 NPO Melun (419 km), 1.295 p., 20 înscriși, 14 premii:

1-2-10-14-17-17-19-33-34-92 și mai departe

 

2019

13/04 Bierges (142 km), 871 p., 20 înscriși, 15 premii:

1-5-6-18-19-27-49-51 și mai departe

15/06 Chalons și Champagne (336 km), 641 p., 10 înscriși, 7 premii:

2-6-7-8-9-66 și mai departe

22/06 Tienen (126 km), 2.846 p., 22 înscrise, 14 premii:

2-4-20-21-32-37-60-76-81-102-103-109-226-214 și mai departe

29/06 Morlincourt (311 km), 4.028 p., 10 înscriși, 9 premii:

4-27-31-32 și mai departe

13/07 Reims (312 km), 1.427 p., 9 înscriși, 7 premii:

16-39-44-57 și mai departe

03/08 Niergnies (252 km), 1.549 p., 17 înscriși, 12 premii:

4-7-21-28-45-79-150-155 și mai departe

03/08 Vierzon NPO (575 km), 3,345 p., 8 înscriși, 8 premii:

43-45-49-74-76-102 și mai departe

16/08 Nanteuil NPO (363 km), 1.879 p., 17 înscriși, 12 premii:

4-8-11-24-30-45-47-61-67-130-154-185 și mai departe

25/08 Quievrain (209 km), 5.139 p., 14 înscriși, 14 premii:

1-2-3-4-5-7-8-9-10-92-168-206 și mai departe

07/09 Niergnies (252 km), 2.499 p., 11 înscriși, 8 premii:

4-13-28-83-88-121-144-183

14/09 Melun NPO (419 km), 2.659 p., 10 înscriși, 9 premii:

11-19-25-68-86-88-97-213.

 

  

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

FII PRIMUL CARE COMENTEAZĂ

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICĂ COMENTARIUL